fbpx

Wdrożenia i audyty RODO

Przepisy RODO zrewolucjonizowały dotychczasowe podejście do danych osobowych i nałożyły na polskich przedsiębiorców szereg nowych obowiązków. Dbamy, aby nasi Klienci spełniali wymogi i standardy ochrony przetwarzanych danych osobowych.

Bartosz Kubista
adwokat, doradca podatkowy

Wdrożenia i audyty RODO

Przepisy RODO zrewolucjonizowały dotychczasowe podejście do danych osobowych i nałożyły na polskich przedsiębiorców szereg nowych obowiązków. Dbamy, aby nasi Klienci spełniali wymogi i standardy ochrony przetwarzanych danych osobowych.

Bartosz Kubista
adwokat, doradca podatkowy

Kontakt do Twojego opiekuna:

Bartosz Kubista
adwokat, doradca podatkowy

Wdrożenia i audyty RODO

Administratorzy danych osobowych oraz podmioty przetwarzające mają obowiązek wykazania zgodności przetwarzania danych osobowych z prawem oraz zapewnienia domyślnej ochrony przetwarzanych danych osobowych. Dostosowanie się do wymogów RODO wymaga przygotowania szeregu procedur i polityk. Zważywszy, że RODO wciąż budzi wiele obaw i wątpliwości, wsparcie eksperta jest nieocenione na każdym etapie wdrożenia.

Co robimy?

  • przeprowadzamy audyty istniejących rozwiązań w zakresie ochrony danych osobowych,
  • analizujemy ryzyko związane z przetwarzaniem danych osobowych,
  • weryfikujemy procedury i polityki Klientów pod kątem ochrony danych osobowych,
  • dostosowujemy działalność Klienta do wymogów i standardów RODO,
  • opracowujemy polityki ochrony danych osobowych oraz inne procedury w zakresie przetwarzania danych osobowych,
  • kompleksowo wdrażamy RODO,
  • analizujemy umowy i regulaminy Klientów pod kątem RODO,
  • przygotowujemy dokumentację w zakresie przetwarzania danych osobowych,
  • reprezentujemy Klientów w postępowaniach przed Prezesem Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  • współpracujemy z Inspektorami Danych Osobowych,
  • udzielamy bieżącego doradztwa w zakresie RODO,
  • przygotowujemy kodeksy postępowania w sprawie RODO i wspieramy w procesie certyfikacji,
  • szkolimy Klientów i ich pracowników w zakresie RODO i ochrony danych osobowych.

Wdrożenie RODO powinno być dostosowane do specyfiki i zakresu działalności. Usługi w obszarze ochrony danych osobowych dostosowujemy do indywidualnych potrzeb i wymagań firmy. Naszym celem jest umożliwienie Klientom działania w zgodzie z prawem i równocześnie w sposób najmniej dolegliwy dla codziennej działalności przedsiębiorstwa.

Dlaczego GLC

  • indywidualne podejście do każdego projektu w zakresie ochrony danych osobowych,
  • doświadczeni specjaliści z zakresu ochrony danych osobowych,
  • dziesiątki wdrożeń RODO na terenie całej Polski,
  • holistyczne usługi obejmujące audyty stosowanych rozwiązań, wdrożenia oraz szkolenia dla pracowników,
  • połączenie wiedzy w obszarze danych osobowych z kompetencjami w innych obszarach prawa,
  • doradztwo we wszystkich dziedzinach gospodarki,
  • skuteczność i prawidłowość rozwiązań podparta ISO 27001.

Jestem ekspertem w tej dziedzinie.

Skontaktuj się ze mną

Bartosz Kubista
adwokat, doradca podatkowy

Inne usługi, które mogą
Cię zainteresować

I miejsce w Polsce

wg. Rankingu Rzeczpospolitej

Strona naszej kancelarii została wybrana najlepszą wśród stron doradców podatkowych w 2020 roku.

Zobacz ranking Rzeczpospolitej

I MIEJSCE W POLSCE

wq. Rankingu Rzeczpospolitej

Strona naszej kancelarii została wybrana najlepszą wśród stron doradców podatkowych w 2020 roku.

Zobacz ranking Rzeczpospolitej